Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای نگهبان تاکید کرد: نامزدهای محترم باید در فرایند تبلیغات انتخابات، حرف‌های درست و کارشناسی شده بزنند و در عمل نیز به آن پایبند باشند و بدانند مردم از آن‌ها مطالبه خواهند کرد؛ پس از همین امروز درست سخن بگویند و وعده‌های بدون پشتوانه ندهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان صبح امروز، در جلسه هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه باید شب‌های قدر و امشب که سومین شب از آن است را «قدر» بدانیم، گفت: شب‌های قدر و حضور گسترده مردم در مراسم‌های این شب عزیز که با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام شد، نشانگر اوج معنویت مردم است و امیدواریم خداوند به برکت این شب‌ها و دعاهای مردم، مشکلات کشور از جمله همه‌گیری ویروس منحوس کرونا را حل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات و حمایت از شورای نگهبان، افزود: مقام معظم رهبری همواره از عملکرد شورای نگهبان حمایت کرده‌اند و ما نیز با این حمایت‌های دلگرم می‌شویم و رهنمودهای ایشان را سرلوحه عمل خود قرار داده و به وظیفه شرعی، اخلاقی و قانونی خود عمل می‌کنیم.

آیت‌الله جنتی با اشاره به این بخش از فرمایشات رهبر معظم انقلاب که «کسی که می‌خواهد وارد عرصه انتخابات شود، باید معتقد به اسلام، قانون اساسی و رأی مردم باشد؛ لذا مطالبه جدی داریم که این موضوع رعایت شود» تأکید کرد: همان‌طور که معظم له فرمودند نامزدهای انتخابات باید به اسلام، قانون اساسی و رأی مردم معتقد باشند و این موارد برای نامزدهای انتخابات از اصول خدشه‌ناپذیر است.

ایشان با بیان اینکه همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند «انتخابات فرصت مهم و بی‌نظیری برای استحکام پایه‌های اقتدار و امنیت کشور» است، انتخابات را تجلی اقتدار ملی می‌دانیم، تصریح کرد: اینکه بارها گفته شده نظام جمهوری اسلامی «مردمی» است، جلوه‌هایش را می‌توان در مقاطع زیادی دید که مظهرش در انتخابات‌هاست که این حضور مردم در واقع موجب استحکام پایه‌های نظام اسلامی شده است.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب که فرمودند «در جمهوری اسلامی همه انتخابات‌ها سالم برگزار شده است»، خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که سالهاست در امر نظارت بر اجرای انتخابات مسئولیت و تجربه داشته و به اندازه خود از فرایند انتخابات در کشورهای دیگر مطلع هستم، می‌گویم که به دلیل سازوکار دقیق قانونی و البته مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر حق‌الناس دانستن رأی مردم، تأکید می‌کنم انتخابات در جمهوری اسلامی یکی از بهترین و سالم‌ترین انتخابات‌ها در جهان است که ان‌شاءالله در ۲۸ خرداد ماه انتخابات پرشور و با سلامتی مثل گذشته برگزار خواهد شد.

ایشان با تأکید بر اینکه رهبر انقلاب فرمودند «عده‌ای با خدشه وارد کردن در اصل انتخابات و یا در عملکرد دست‌اندرکاران اعم از شورای نگهبان یا دستگاه‌های دیگر موجب دلسردی مردم می‌شوند که این کار غلط است»، متذکر شد: متأسفانه معدود افرادی هستند که حرف‌های نادرستی علیه شورای نگهبان می‌زنند تا مردم را نسبت به سلامت انتخابات مأیوس کنند که البته بدانند شورای نگهبان طبق مُر قانون عمل کرده و انتخابات با نظارت شورای نگهبان در سلامت و اتقان کامل برگزار خواهد شد.

آیت‌الله جنتی با اشاره به سخنان دیگر مقام معظم رهبری که فرمودند «نباید افرادی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند، وعده‌های فریبنده و بدون پشتوانه فکری بزنند»، تأکید کرد: نامزدهای محترم باید در فرایند تبلیغات انتخابات، حرف‌های درست و کارشناسی شده بزنند و در عمل نیز به آن پایبند باشند و بدانند مردم از آن‌ها مطالبه خواهند کرد؛ پس از همین امروز درست سخن بگویند و وعده‌های بدون پشتوانه ندهند.

ایشان در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: با توجه به نقش بسیار تعیین‌کننده شورای نگهبان در امر انتخابات و بررسی صلاحیت‌ها ما به وظیفه قانونی، شرعی و اخلاقی خود در این زمینه عمل خواهیم کرد.

گفتنی است، اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شامل آقایان احمد جنتی، احمد خاتمی، عباسعلی کدخدایی، سیامک ره‌پیک، محمدحسن صادقی‌مقدم، غلامحسین اژه‌ای و عباس کعبی هستند که در جلسه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ شورای نگهبان انتخاب شدند.

بر اساس قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۴/۴/۴ مجلس شورای اسلامی، «شورای نگهبان قبل از شروع انتخابات دو نفر از اعضای خود و پنج نفر از افراد مسلمان و مطلع و مورد اعتماد دارای حسن سابقه را با اکثریت مطلق آرای اعضای شورای نگهبان به عنوان هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و سه نفر به عنوان عضو علی‌البدل، انتخاب و به وزارت کشور معرفی می‌نماید.» که این هیأت «بر کلیه‌ی مراحل انتخابات و جریان‌های انتخاباتی و اقدامات وزارت کشور و هیأت‌های اجرایی که در انتخابات مؤثر است و آنچه مربوط به صحت انتخابات می‌شود، نظارت خواهد کرد.»

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ریاست جمهوری شورای نگهبان بدون پشتوانه بر انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۰۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان

به گزارش «تابناک» به نقل از اعتماد، جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ارزیابی دلایل رد صلاحیت روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اظهارات اخیر وی گفت: البته آقای روحانی در جلسه اخیر مباحثی را به  اعضای دولت خودشان اشاره کردند و گفتند من دلایل رد صلاحیتم را در روزهای آینده به تفضیل خواهم گفت. اما اینکه در مقابل دلایل ردصلاحیت سکوت کنند، هم نمی‌پذیرند. چون این موضوع جایگاه شورای نگهبان را تضعیف می‌کند نه شخص را، لذا به جهت قداست شأن شورای نگهبان چنین دفاعی را انجام خواهند داد و ظاهرا دلایلی که شورای نگهبان به ایشان اعلام کرده مقبول نظرشان نیست و  می‌خواهند دلایل خودشان را به صورت علنی در رسانه‌ها اشاره کنند، اما اینکه مفاد آن چیست کسی دقیق خبر ندارد.

حرکت‌هایی مثل حرکت آقای روحانی، می‌تواند این شأنیت را حفظ کرده و دوباره برگرداند. شاید شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود تجدیدنظر کند. بسیاری از ردصلاحیت‌ شدگان نتوانستند پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای را بگیرند و این روند صورت خوبی در تصویر نظام ندارد که یک دستگاهی بدون دلیل بخواهد چیزی را بگوید و بحثی را باز کرده باشد.
سابقه این موضوع را هم  ما قبلا داشتیم که آقای لاریجانی این اتفاق برایشان مطرح شد و جواب‌هایی که شورای نگهبان به ایشان داده بود نه تنها قانع‌کننده نبود بلکه آقای لاریجانی به تفصیل حدود ۴۰ صفحه پاسخ دلایل ناموجه شورای نگهبان را دادند که شاید این قضیه بتواند مؤثر واقع شود که حالا مؤثر واقع نشد.

کسانی مثل آقای روحانی از جایگاه شایسته‌ای در نظام برخوردار بوده و شخصیت‌ قابل‌توجه و موجهی در نظام هستند، فکر می‌کنم اینکه ایشان پاسخی بر پاسخ‌های شورای نگهبان بدهند و عدم‌قانع‌کننده بودن و مجاب‌کننده بودن پاسخ‌های شورای نگهبان را پاسخ بدهند، امر مقبول و پسندیده‌ای است و باید شورای نگهبان هم بپذیرد و فکر می‌کنم اگر آنها هم پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای متقابلا داشته باشند، فضای مخدوش فکری رسانه‌ای و اجتماعی را هم روشن خواهد کرد. 

کسانی مثل آقای روحانی یا پاسخ‌هایی مثل آقای  لاریجانی حرکت‌هایی در بعد نقض نظارتی می‌بینم که اگر دستگاه‌های نظارتی به آن توجه نکنند ما آسیب‌های جدی‌تری خواهیم دید.  در جلسه گذشته اجلاس حزب اعتدال و توسعه مطرح شد که اگر همین روند موجود دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کشور و نظارتی شورای نگهبان ادامه پیدا کند، باید منتظر باشیم انتخابات ۱۴۰۴ از آنچه که در ۱۴۰۲ انجام گرفت هم افت بیشتری داشته باشد.

من باب نقد را نه تنها در جمهوری اسلامی، بلکه در دستورات صریح مکتب حیات‌بخش اسلام کاملا می‌بینم، در روایات و تاریخ اسلام، در شخصیت مبارک حضرت پیامبر(ص) و حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) شما می‌بینید که کاملا به نقد یا نقادی به نحوه حاکمیت یا نظارت آن بزرگواران اعتنا می‌کردند. اما دستگاه شورای نگهبان اگر از جریان نقد و نقادی بخواهند عامدانه فاصله بگیرند ضربه‌ای بر شاکله نه تنها شورای نگهبان، بلکه بر شاکله نظام و کشور وارد خواهد شد. 

اگر شورای نگهبان در آن مقطع زمانی به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری واقعا توجه می‌کردند و پشت گوش نمی‌انداختند، تصور می‌کنم آحاد جامعه آنقدر ناامیدانه وارد فضای انتخابات ۱۴۰۲ نمی‌شدند و آن آسیب‌شناسی که در نگرش تیزبینانه مقام معظم رهبری وجود داشت، اگر در دستور کار شورای نگهبان قرار می‌گرفت و نگرش نقادپذیری را پیشه می‌کردند، انتخابات ۱۴۰۲ ما به اینچنین آفتی که دچار دور شدن مردم از صحنه انتخابات باشند، منجر نمی‌شد.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان